producten

paprika_in_schaal

Producten

Kwekerij Bergpeppers heeft zich gespecialiseerd in de productie van Rode en Gele Paprika’s.

Rode paprika's
De rode paprika smaakt mild en zoet en geeft kleur aan tal van gerechten. Door hun zoetere smaak zijn rode paprika’s voor veel toepassingen geschikt: rauw in reepjes gesneden of verwerkt in salades of op een broodje, maar ook verwerkt in warme gerechten zoals sauzen, soepen, roerbakgerechten, ovenschotels en stoofpotjes.

Gele paprika's 
De populariteit van gele paprika's neemt nog steeds toe. Dit is te danken aan de zachte, zoete maar toch ook frisse smaak en aan de zeer decoratieve kleur. Deze kleur wordt veel gebruikt voor verwerking in salades en rauwkost, want de gele paprika natuurlijk ook heel kleurrijk!

Vitaminebom
Vitamine C: zorgt voor ons immuunsysteem. Wat veel mensen niet weten is dat de Paprika (energiewaarde 100KJ) 3 tot 4 keer zoveel Vitamine C (100mg) bevat dan een sinaasappel. De Paprika is buiten het hoge gehalte aan Vitamine C werkelijk een vitaminebom te noemen als het gaat over de mineralen, elementen, eiwitten (1 gram) en andere vitaminen die deze vruchtgroente in zich heeft. 

Vitamine E: dit gaat het verouderingsproces tegen en houdt de huid daardoor jonger, het werkt tevens tegen hart en vaatziekten, kanker en Alzheimer.Vitamine B1 (0.03mg): zorgt voor goed werkende hersenfuncties en energieproductie opname van proteïne en spijsvertering. 

Vitamine B2 (0.07mg): staat garant voor een mooie huid, haar, nagels en ogen. 

Vitamine B6: is goed voor stofwisseling en cel energiehuishouding.

Verder heeft de paprika mineralen zoals Calsium (25mg). Paprika zorgt voor het transport van andere mineralen door het lichaam en is tevens goed voor de spieren en botten,
IJzer (0.4mg) en sodium zorgt voor je vochtbalans in je lichaam.
Antioxidanten wordt verzorgd door Bèta-caroteen (0.70 mg) die ook in de paprika aanwezig is en wordt in het lichaam omgezet in vitamine A.

Het mag duidelijk zijn dat paprika’s geen vet bevat.

Producten